Alle Lasse Larsen-huse er lavenergibyggeri og overholder naturligvis dansk lovgivning for nybyggeri.

Hos Lasse Larsen Huse har du mulighed for at bygge et lavenergihus, der naturligvis overholder dansk lovgivning for nybyggeri – men hvilke krav er der egentlig til byg af lavenergihuse, hvad koster et lavenergihus, og hvorfor bygge et lavenergihus? Det kan du få svar på her, hvor vi gør dig meget klogere på lavenergibyggeri.

Hvornår er et hus et lavenergihus?

Et lavenergihus opfylder en række strenge krav til byggeriets energiramme – altså den samlede energi, som det opførte hus bruger på ventilation, opvarmning, køling og varmt brugsvand. Konkret skal følgende fire kriterier alle være opfyldt for, at et hus må kaldes et lavenergihus:

1.   Huset bruger maksimalt 27 kWh om året.

2.   Et transmissionstab på maksimalt 18,8 W/m²                        

2.   Huset skal have en bedre isoleringsevne og holder derfor bedre på varmen.

3.   Huset er bygget tættere end normale huse, hvilket sikrer en god udnyttelse af varmen.

Hvorfor bygge et lavenergihus?

Når du vælger at bygge med Lasse Larsen Huse, kan du med fordel vælge at bygge et nyt lavenergihus med energimærke A – et fremtidssikret hus skabt med blik for både miljøet og din private økonomi. Generelt siges det, at for hver grad, du har mulighed for at skrue ned for temperaturen i din bolig, sparer du mellem 5 og 10 procent på din varmeregning. I et lavenergihus, der er tæt isoleret, vil behovet for opvarmning af huset være væsentligt mindre end i huse med et ringere energimærke, og der er derfor mange penge at spare på din varmeregning i fremtiden ved at bygge et lavenergihus.

Moderne huse bygget af energivenlige materialer og med energirigtig opvarmning

For at opnå status som lavenergihus, er det helt essentielt, at der udvælges de mest energivenlige materialer til byggeriet, som samtidig sikrer, at huset opfylder det aktuelle bygningsreglement.  Bygger du med os, har du mulighed for at opgradere til BR18-lavenergiklasse, og et Lasse Larsen-hus kan opvarmes for helt ned til 271 kr. om måneden.

Selvfølgelig betyder valget af opvarmningskilde også noget for, om dit nye hus er energivenligt eller ej. De tilgængelige opvarmningskilder kan variere fra område til område, og det er derfor forskelligt, hvad du har mulighed for at vælge, alt efter hvor I landet du bor. Typisk vil valget stå mellem fjernvarme, naturgas, varmepumpe eller jordvarme.

Fjernvarme er en stabil energiform, der dog ikke som udgangspunkt er særligt grøn eller lavenergivenlig, medmindre den kombineres med eksempelvis energi fra solceller. Naturgas er en anden energiform, der dog også skal suppleres af en grøn energikilde for at være lavenergivenlig. 

Sidst, men ikke mindst, er der varmepumpen og jordvarmeanlæg, som er de oftest anbefalede energiformer, når der bygges nyt lavenergihus. En varmepumpe eller et jordvarmeanlæg kan optimere og udnytte energien maksimalt, og det er en god lavenergikilde, der ikke nødvendigvis kræver supplement fra grønne energikilder.

Hvad koster et lavenergihus?

Et lavenergihus er, på papiret, dyrere at bygge end et almindeligt hus, men de ekstra penge for et lavenergihus betaler sig til gengæld ind igen i form af det, du senere sparer på din energiregning. Når du bruger mindre varme, betyder det i sig selv store besparelser for dig som husejer, og du er samtidig ikke så udsat, når energipriser og afgifter igen tager sig et ryk opad. Et nyt lavenergihus er den grønneste løsning for dig, der ønsker at bygge nyt, og har du spørgsmål til at bygge lavenergihus med Lasse Larsen Huse, er du altid velkommen til at kontakte os for personlig vejledning tilpasset dine drømme.

Bliv inspireret til byg af lavenergihus

Drømmer du om at bo i et energivenligt hus, er det muligheden for at bygge nyt lavenergihus, du skal se nærmere på. I vores katalog finder du masser af inspiration til byg af nyt, og du kan lade drømmene forme sig derfra og tage kontakt til os, når du er klar til at påbegynde processen mod at skabe dit næste hjem.