Et viktualierum i nybyg er en meget populær løsning, og her giver vi dig vores bedste tips til, hvordan du kan indrette dit viktualierum, så det bliver overskueligt og indbydende at træde ind i og bruge i dagligdagen.

Hvad er et viktualierum?

Et viktualierum er det, man nok i gamle dage kaldte for et spisekammer, og et viktualierum i nybyg er en stadig mere eftertragtet løsning. Viktualierummet etableres som et selvstændigt, isoleret rum i forlængelse af køkkenet, hvor alt fra konserves til køkkenmaskiner kan gemmes væk, så de ikke optager plads i køkkenskabene eller på køkkenbordet.

Hvor stort skal et viktualierum være?

Det er selvfølgelig smag og behag hvor stort man vil have sit viktualierum, men et viktualierum bør naturligvis ikke stjæle alt for mange kvadratmeter, der kunne bruges bedre og nydes mere et andet sted i hjemmet. 

Hav gerne 2-3 m2 til rådighed til dit viktualierum – og gerne en smule mere, hvis rammerne tillader det. En gennemtænkt indretning af rummet kan få selv et lille viktualierum i nybyg til at føles stort og rummeligt, så det er ikke fordi, at du behøver at kaste mange kvadratmeter efter det, men der skal trods alt også være både indretnings- og bevægelsesplads i rummet for, at det giver mening at bruge.  

Viktualierum-indretning – vores bedste tips

  1. Tænk i kubikmeter frem for kvadratmeter, og vælg åbne hylder i højden, så du udnytter rummets begrænsede størrelse fuldt ud. Hav eventuelt en trappestige eller skammel til at stå, så du har nem adgang til de øverste hylder.
  2. Skab overblik ved at inddele rummet i sektioner med fx konserves ét sted, tørvarer et andet, drikkevarer et tredje sted og køkkenmaskiner et fjerde. Et viktualierum er kun så funktionelt, som du selv gør det til, og det er absolut nødvendigt, at du formår at holde orden, hvis rummet skal fungere godt for dig i det daglige.
  3. Husk stikkontakter på gennemtænkte placeringer, så du ikke behøver at slæbe køkkenmaskiner ud af rummet hver gang, du skal bruge dem, men kan lave dig en hurtig kop kaffe uden den store forberedelse og oprydning.
  4. Søg inspiration hos andre. Vi kan sagtens rådgive dig i forhold til, hvordan dit nye viktualierum i nybyg bør udformes, men det er også en god idé at se forskellige viktualierum i brug og opleve, hvordan andre får mest mulig gavn ud af de ekstra kvadratmeter. Spørg i familien eller vennekredsen, eller søg inspiration rundt omkring på nettet for at finde din stil og afdække dine personlige behov i forhold til indretning af viktualierum.

Rigtig god fornøjelse med indretningen af dit nye spisekammer. Vi tør godt at love, at du bliver rigtig glad for det, når først alt er på plads, og indretningen i rummet spiller.