En af de mange altafgørende beslutninger, der skal træffes allerede tidligt i processen, når du vil bygge hus fra bunden, er, hvordan huset skal placeres på grunden. Det er en af de beslutninger, der ikke kan laves om senere hen, og det er derfor værd at sætte dig godt ind i, hvordan drømmehuset placeres mest fordelagtigt, så du udnytter grundens muligheder bedst muligt.

udendørs terrasse

Hvordan skal huset placeres på grunden?

I sidste ende står det dig naturligvis nærmest frit for, hvordan du vil placere dit hus, men som erfarne bygherrer vil vi alligevel slå et slag for, at du gør dig følgende overvejelser, når du skal vælge placering af hus på grunden: Husets placering i forhold til solen

Mange ønsker flest mulige solskinstimer på terrassen, der derfor gerne skal vende mod sydvest. Solen skaber samtidig et fantastisk og naturligt lysindfald, som mange drømmer om at nyde godt af i husets store opholdsrum som stue eller køkken-alrum, som det derfor ligeledes giver mening at tildele en solrig placering – eventuelt med udgang til terrasse for at slå to fluer med ét smæk.

Værelser skal gerne placeres mod nord eller øst, hvor du får glæde af morgensolen, men ikke risikerer hedebølge ved aftenstid, fordi solen ikke står og bager på vinduerne i løbet af dagen, som de ville med en sydlig placering på grunden.  

Husets placering i forhold til udsigten

Er der kig fra din grund til en særlig udsigt, der kan give huset ekstra herlighedsværdi, er det værd at overveje fra hvilket rum, du helst vil nyde din udsigt. Måske det er fra soveværelset, hvor du vil mødes af udsigten, så snart du står op, eller måske det er fra stue eller køkkenalrum, hvor de fleste bruger hovedparten af de vågne timer i løbet af dagen.

Afskærmning fra naboer

Vil du sikre dig privatliv på din grund, er det ligeledes en overvejelse værd, hvordan du bedst får placeret huset på grunden, så du har mulighed for afskærmning fra hegn, hæk eller lignende ind mod naboen og eksempelvis kan solbade uforstyrret i din have.

Dagligdagen i huset

Når alt kommer til alt, er det allervigtigste selvfølgelig, at husets placering på grunden fungerer i forhold til jeres brug af huset i det daglige. Det er individuelt, hvordan vi ønsker at leve, og hvad vi ser som værdifuldt for hverdagen i vores hjem. Dog kan de fleste nok blive enige om, at det ikke er husets mindst brugte rum, der skal have æren af det bedste lysindfald og den mest suveræne udsigt, når det er et helt andet sted i huset, I opholder jer i hovedparten af jeres tid hjemme.

placering på grunden

Skal du bygge nyt?

Vi håber, at vi nu har gjort dig klogere på placering af hus på grund. Vil du vide mere om, hvad vi kan tilbyde dig inden for typehuse skræddersyet dine personlige ønsker, så tøv ikke med at kontakte os med det samme til en god snak om dine muligheder.