Når beslutningen om at bygge nyt hus først er taget, og byggetilladelsen er i hus, kan det for de fleste ikke gå hurtigt nok med at komme i gang med at bygge. Vejen fra drøm til færdigt byggeri kan føles utroligt lang, men hvor lang tid tager det at bygge et typehus, når du sætter Lasse Larsen Huse på opgaven? Det gør vi jer klogere på her.

Dit drømmehus leveret til aftalt tid

Det tager naturligvis den tid, det tager, når et helt nyt byggeri skal opføres fra bunden, og der er mange processer, som I og jeres byggeteam skal igennem, før nøglerne til drømmehuset kan blive jeres. Hos Lasse Larsen Huse leverer vi typehuse til den kvalitetsbevidste kommende husejer. Arbejdet skal gøres ordentligt, men du skal som kunde stadig have en klar idé om, hvornår du kan forvente at flytte ind, og vi gør derfor en stor dyd ud af at levere til aftalt tid og pris og minimere uventede overraskelser for jer undervejs. Hvor lang tid, det tager at bygge et hus, afhænger af flere forskellige faktorer, og nedenfor gennemgår vi, hvordan den typiske byggeproces ser ud hos os.

At bygge med Lasse Larsen Huse

I det indledende forløb, før I skriver byggekontrakt med Lasse Larsen Huse, har I nok først og fremmest brugt god tid på at gøre jer mange spændende tanker om rammerne for det hjem, I ønsker bygget. I har enten en færdig tegning ved hånden eller en klar idé om, hvilket hus I ønsker, og I har måske haft møde med flere forskellige byggefirmaer, før jeres valg er faldet på os. Når kontrakten er underskrevet, er der en masse yderligere papirarbejde, der skal ordnes, jordbundsprøver, der skal tages på grunden, møder, der skal holdes, og godkendelser, der skal indhentes, før vi omsider kan gå i gang med at bygge.

Det er byggetilladelsen, der for alvor kickstarter jeres eventyr. Med den har I tilladelse til at gå i jorden, altså til at begynde at bygge på grunden, og I vil nok blive positivt overrasket over, hvor hurtigt arbejdet skrider frem, og hvordan I vil kunne se forandringer dag for dag, når I kører forbi byggepladsen.

Det indledende gravearbejde, støbning af sokkel, etablering af inder- og ydervægge, opsætning af spær, montering af vinduer og døre, vådrumssikring, VVS- og elektrikerarbejde, lægning af tagsten, montering af lofter, flise- og murerarbejde, maling, gulvlægning, opsætning af køkken og bad… ja, processer er der nok af, og heldigvis er det os, der står for arbejdet og holder styr på, hvad der skal gøres hvornår, så alle processer forløber planmæssigt, og vi kan overdrage huset til jer til aftalt tid. Imens kan I nyde processen fra sidelinjen, imens I naturligvis stadig inddrages i al relevant information og beslutninger undervejs. Selvom det er os, der bygger, så er det jo jer, vi bygger til, og jer, der skal være tilfredse i sidste ende.    

Men hvor lang tid tager det så at bygge et typehus?

Alle vores huse er individuelle og byggetiden afhænger af både størrelsen på huset, om der er skur, carport eller garage og naturligvis afhænger byggetiden også af kompleksiteten af huset.

Fra byggeriet sættes i gang, til I står med nøglerne til jeres færdige hus i hånden, går der ca. 6 måneder, og I kan regne med et hus, der leveres til aftalt tid og i den lovede kvalitet.

Det er det enkelte typehus med eventuelle tilvalg og de individuelle kommuner der afgør den endelige leveringstid. Som før nævnt ligger der også et stort forarbejde med møder, valg af materialer og indhentning af byggetilladelse, førend vi kan komme i gang med at bygge.

Skal vi bygge jeres drømmehus?

At bygge typehus med Lasse Larsen Huse ved roret er en gennemskuelig proces, der sikrer jer et drømmehus for livet. Med viden fra dette blogindlæg om, hvor lang tid det tager at bygge et hus fra idé til færdigt resultat, håber vi, at I har mod på at kaste jer ind i processen og lade os om at lede jer på rette vej. Book et uforpligtende møde med en byggerådgiver til en snak om jeres muligheder og ønsker, og kom ét skridt nærmere drømmen om et hus, hvor I kan leve og nyde de ting i tilværelsen, der betyder noget for jer.  Er I helt i begyndelsen af processen, hvor I søger inspiration til, hvordan jeres drømmehjem kan tage sig ud, finder I en oversigt over vores forskellige hustyper her, hvor I hurtigt kan spore jer nærmere ind på jeres stil og behov.