Drømmer du om at bygge nyt hus, har du sikkert allerede søgt masser af inspiration og gjort dig mere eller mindre detaljerede tanker om, hvordan huset skal se ud både ude og inde. 

Jo mere du har styr på, når du kontakter dit ønskede byggefirma, desto bedre. Her giver vi dig vores bud på, hvad det blandt andet kan være godt at have overvejet i forhold til boligdrømmene, før du kaster dig ud i byggeriet.

lasselarsenhuse trappe

Giv plads til drømmene, men tag også de realistiske briller på

Inspirationsfasen er en helt reel del af processen mod dit færdige drømmehjem, selvom du måske ikke direkte skænker den en tanke. Det er her, at drømmene får frit spil, men hvor du også før eller siden er nødt til at blive konkret, skære ind til benet og finde ud af, hvad du egentlig drømmer om – og ikke mindst hvad der er realistisk i forhold til budgettet.

Til syvende og sidst skal dit drømmehus kunne rumme hverdagens praktiske behov og samtidig give dig den livskvalitet, du ønsker. Du kan søge masser af nyt hus-inspiration i familie og venners hjem, i boligmagasiner, i TV-programmer og på sociale medier, men det er nu engang dit byggeri, der er tale om, og det skal først og fremmest kunne fungere for dig og din familie.

Hvilken planløsning ønsker I?

Noget af det første, der skal tages stilling til, når I søger inspiration til nyt hus, er, hvordan den mest ideelle planløsning ser ud for jer. Ønsker I ét, to eller flere plan, og hvordan skal værelserne placeres i forhold til husets fællesrum? Spiller solens placering i løbet af dagen ind på plantegningen, og skal I have plads til mere end 2 badeværelse? Det er blot nogle af de overvejelser, I skal igennem, og som I med fordel kan forsøge at blive klogere på ved at søge inspiration.  

Læs også: Flere plan giver flere muligheder

Det er de skøre idéer, der giver hjemmet personlighed

De mest inspirerende hjem er dem, der er indrettet personligt, og som måske allerede i byggeprocessen er blevet tildelt én eller flere skæve detaljer, der får det til at skille sig ud fra mængden. Vær ikke bange for at tænke ud af boksen, når I søger inspiration til nyt hus, og vær åben for hinandens skøre idéer, der måske i sidste ende kan blive det, I kommer til at elske allermest ved jeres hus, når det står færdigt.

Læs også: Gør det nye hus til dit personlige hjem

Hav fokus på velfungerende fællesarealer

Mange har fokus på, at soveværelset gerne må have en vis størrelse, og at børnenes værelser selvfølgelig heller ikke må blive for små. Hvis vi må give et godt tip, er det dog at bruge mere tid på at søge inspiration til hjemmets fællesarealer, da det er vores erfaring, er det er her, familien bruger mest tid – simpelthen fordi vi allerbedst kan lide at være sammen. En hyggelig stue eller et stort og indbydende køkkenalrum er noget af det, som vi hører, at vores kunder er allergladest for at have prioriteret – ligesom at mange er glade for et kontor eller multirum med plads til alle familiens forskellige hobbyer. Læs også: Køkkenalrummet er husets hjerte

Få en byggerådgivers øjne på jeres drømme

Én ting er de idéer til jeres nye hus, som I selv kommer med. Noget andet er alle de nye idéer, der måske udspringer af mødet med en byggerådgiver. Vores professionelle byggerådgivere har masser af erfaring at trække på og er i stand til at gribe jeres drømme og udvikle på dem, så de bliver til skræddersyede løsninger til jeres familie. 

Vil I have mere inspiration til det nye hus, som I kan dykke ned i sammen? Så bestil vores katalog online her, og glæd jer til at komme boligdrømmene endnu nærmere med Lasse Larsen Huse.