At bygge nyt hus giver dig masser af muligheder for at spare på energien ved at tænke energivenligt og derved få et fremtidssikret hjem med lave omkostninger til energiforbruget. Selvom prisen nu og her kan virke høj, tjener den sig ind igen i det lange løb – ikke mindst den dag, hvor du måske ønsker at flytte fra boligen, og derfor skal have dit hus vurderet før salg. Et godt energimærke er noget, der kan mærkes positivt på økonomien, og hos Lasse Larsen Huse hjælper vi dig gerne med at bygge et energioptimeret hus med udgangspunkt i dine drømme.  

Energimærkning af boliger – hvad betyder dit energimærke?

Energi er ikke bare energi, og et energimærke er en rigtig god indikation på, om du skal forvente en bolig med høje eller lave omkostninger til energiforbrug. Alle boliger har et energimærke, der er fastsat ud fra husets energimæssige tilstand i forhold til de energikrav, der er præsenteret i Bygningsreglementet. Dit hus vurderes på en skala fra A til G, hvor A er delt op i A2010, A2015 og A2020. G-mærkningen gives til bygninger med det højeste energiforbrug, imens A2020-mærkningen gives til bygninger, der lever op til reglementet for lavenergihuse. Energimærket på nybyggeri vil oftest ligge på A, da der bygges med udgangspunkt i de nyeste krav og standarder og med nøje udvalgte materialer, der imødekommer fremtidens energikrav.

Sådan kan du spare på energien i dit nybyggeri

Det kræver planlægning at bygge et energioptimeret hus. Vil du spare på energien, har det blandt andet betydning, hvor mange kvadratmeter du har, og hvordan de er udnyttet. Hertil kommer den samlede mængde af ydervæg samt antallet af vinduer i boligen. Optimal isolering spiller en stor rolle, og det samme gør naturligvis dit valg af energikilder til hjemmet, hvorfor det er vigtigt at gøre dig dine overvejelser, før byggeprocessen går i gang.

Øget fokus på at spare på energien

Der er i de seneste år kommet et øget fokus på at spare på energien gennem energioptimering i alle led af byggeprocessen. Huse, der bygges i dag, er ganske enkelt bare bedre, og de vipper selv huse med få år på bagen hurtigt af pinden, når det kommer til lavt energiforbrug. Hos Lasse Larsen Huse er intelligente energiløsninger i højsædet, og vi kan rådgive dig til, hvordan du træffer de rette beslutninger i forbindelse med byg af nyt hus, så du opnår det bedste energimærke på dit nybyggeri og kan nyde godt af den komfort og luft i økonomien, som et energivenligt hus tilbyder. Kontakt os i dag for at høre nærmere om dine muligheder.